Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Centrul Academic „Eminescu” va fi reparat din nou

   1836

Centrul Academic „Eminescu”, acoperişul căruia a avut de suferit în urma ploilor torenţiale din 19 iunie a.c., va fi reparat gratis de către antreprenorul care a efectuat anterior lucrările de reparaţie. 
În cadrul şedinţei operative de la primărie viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că o comisie a examinat cazul şi a stabilit că lucrările s-au executat cu devieri de la tehnologia necesară. Viceprimarul a precizat că nu este vorba de calitatea materialelor, ci de calitatea lucrărilor de reconstrucţie. 
Municipalitatea a obligat antreprenorul care a executat lucrările de reparaţie a acoperişului Centrului Academic „Eminescu” să înlăture toate neajunsurile la acest obiectiv. 
În context, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a solicitat viceprimarului de ramură un proces verbal care ar putea servi pentru o investigaţie juridică privind incidentul în cauză. 
Centrul Academic „Eminescu” a fost construit în anul 2000. În aceşti ani a fost reparat de trei ori. Totuşi, în urma ploii din 19 iunie curent, acoperişul n-a făcut faţă averselor, iar volumele de carte ce se găsesc aici au fost puse în pericol şi puteau fi distruse, după ce sediul instituţiei a fost inundat. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău