Noi proiecte în atenţia Consiliului municipal Chişinău

   1882

Consiliul municipal Chişinău va lua în discuţie în comisiile de specialitate şi în cadrul următoarei şedinţe extraordinare mai multe proiecte importante pentru municipalitate. Acest lucru l-a solicitat în cadrul şedinţei operative de la primărie primarul general Dorin Chirtoacă. 
Potrivit edilului şef al capitalei, executivul urmează să prezinte Consiliului spre examinare mai multe proiecte importante, precum Regulamentul privind activitatea preturilor de sector, prelungirea contractelor de arendă pentru sediile Direcţiilor de asistenţă socială din sectoare, proiectul-pilot cu privire la reconstrucţia staţiei de epurare, despre organizarea licitaţiilor funciare în municipiu şi proiectul privind ipoteca socială. 
Secretarul Consiliului municipal Chişinău Valeriu Didencu a menţionat că proiectul Regulamentului privind activitatea preturilor de sector a fost înaintat preşedinţilor de fracţiuni, a fost discutat cu reprezentanţii preturilor şi în această săptămâna va fi examinat în comisii. 
La rândul său, directorul SC „Apă-Canal Chişinău” SA, Constantin Becciev, a informat că proiectul privind reconstrucţia Staţiei de Epurare va fi înaintat consilierilor până la şedinţa CMC. Iar Vasile Panfil, director al Direcţiei Construcţii Capitale, a ţinut să precizeze că proiectul deciziei privind ipoteca socială se află la examinare în cadrul Direcţiei Funciare. Iniţial, se preconizează construcţia a 2 case de locuit şi în acest sens urmează a fi alocate loturile de teren. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău