Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Audieri publice pentru Chișinău: îmbunătățirea serviciilor publice din mun. Chișinău

   1905

Primăria municipiului Chișinău și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) organizează cea de-a 6-a și ultima Audiere Publică pentru Chișinău pe anul 2018. 

Evinimentul va avea loc mircuri, 28 noiembrie 2018, în intervalul orelor 17:30 - 19.00, în sala de ședință a Consiliului municipiului Chișinău (et. 2), din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83.

Împreună cu reprezentanții primăriei, autorităților centrale, experți din societatea civilă și cetățeni activi vor fi discutate soluțiile pentru îmbunătățirea procesului de eliberare a actelor permisive în domeniul construcțiilor din municipiul Chișinău.

Un proiect al propunerii de politici publice elaborat de expertul IPRE este disponibil pe pagina www.ipre.md și pe site-ul primăriei www.chisinau.md pentru informare și comentarii.

Prezenta propunere de politică publică se bazează pe analiza de politici publice efectuată în același domeniu – actele permisive în domeniul construcțiilor. Pentru a putea oferi un cadru clar de propuneri pentru consolidarea cadrului legislativ și normativ în vigoare, precum și al celui planificat pentru a fi aprobat în curând, ne propunem să fundamentăm și să formulăm în prezenta propunere de politică publică o serie de modificări și completări la actele legislative relevante.

Până la sfârșitul anului 2019, urmează a fi formularea 12 propuneri de politici publice pe domeniile serviciilor publice, transportului public și reformei administrației publice din mun. Chișinău. 

Propunerile sunt elaborate în colaborare cu experți din cadrul societății civile și autorități publice, în consultare cu cetățenii, discutate în cadrul audierilor publice și promovate la nivelul Consiliului municipal Chișinău și a Primăriei mun. Chișinău.