• Prima
  • /
  • ...
  • /
  • Arhivă consultări publice
  • /
  • Consultări publice
  • /
  • ANUNŢ privind organizarea consultării publice „Cu privire la instituirea funcției de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău și aprobarea Regulamentului privind organizarea activității acestuia"

ANUNŢ privind organizarea consultării publice „Cu privire la instituirea funcției de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău și aprobarea Regulamentului privind organizarea activității acestuia"

   2309

Primăria municipiului Chișinău iniţiază, începând cu data de 13 mai 2020, consultarea publică a proiectului de decizie a Consiliului municipal Chișinău  „Cu privire la instituirea funcției de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău și aprobarea Regulamentului privind organizarea activității acestuia".

Scopul proiectului - asigurarea intermedierii şi îmbunătăţirii comunicării dintre persoanele de etnie romă locuitoare în municipiul Chișinău şi prestatorii de servicii publice, autorităţile administraţiei publice  municipale şi alte instituţii de stat de resort prin evaluarea şi coordonarea accesului acestei categorii de populație la serviciile în domeniile asistenţei sociale, educaţiei, ocrotirii sănătăţii, pieţii muncii etc., pentru a depăşi perioada de dificultate, pentru a soluţiona problemele identificate sau pentru a obţine un sprijin adecvat pentru beneficiari.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie - instituirea funcției de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău, în conformitate cu cerințele Hotărârii Guvernului nr. 557/2013 „Pentru aprobarea Regulamentului-cadru cu privire la organizarea activității mediatorului comunitar".

Prevederile de bază ale proiectului - instituirea funcțiilor de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău, aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a mediatorului comunitar.

Beneficiarii proiectului de decizie - Primăria municipiului Chișinău, preturile de sector, mediatorii comunitari pentru populația de etnie romă.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice -  instituirea funcțiilor de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău și aprobarea Regulamentului privind organizarea activității acestuia.

Impactul estimat al proiectului de decizie - instituirea funcțiilor de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău în conformitate cu cerințele legislației.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare:

Convenția-cadru pentru protecția minorităților naționale, ratificată prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 1001/1996 „Cu privire la ratificarea Convenţiei-cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale", Legea nr. 382/2001 „Cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale şi la statutul juridic al organizaţiilor lor", Hotărârea Guvernului nr. 1464/2016 „Privind aprobarea Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017-2027", Hotărârea Guvernului nr. 557/2013 „Pentru aprobarea Regulamentului-cadru cu privire la organizarea activității mediatorului comunitar", Hotărârea Guvernului nr. 734/2016 „Cu privire la aprobarea Planului de acțiuni pentru susținerea populației de etnie romă din Republica Moldova pentru anii 2016-2020".

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 03 iunie 2020, Direcției administrație publică locală, Secția social-umanitară și relații interetnice, la adresa electronică: dina.sorochin@pmc.md, la numărul de telefon: 022-201-521.

Proiectul deciziei „Cu privire la instituirea funcției de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău și aprobarea Regulamentului privind organizarea activității acestuia", anexele nr. 1 și 2, Nota informativă la proiectul de decizie  sunt disponibile pe pagina oficială a Primăriei municipiului Chișinău: www.chisinau.md