Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • ...
  • /
  • Arhivă consultări publice
  • /
  • Consultări publice
  • /
  • ANUNŢ privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie „Despre aprobarea Regulamentului de funcționare a Consiliului Consultativ pe probleme de energetică, mediu și infrastructură de pe lângă Primăria mun. Chișinău și modul...

ANUNŢ privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie „Despre aprobarea Regulamentului de funcționare a Consiliului Consultativ pe probleme de energetică, mediu și infrastructură de pe lângă Primăria mun. Chișinău și modul de dezvoltare a proiectelor în municipiul Chişinău"

   1614

Primăria municipiului Chişinău iniţiază începînd cu data de 05.05.2020  consultarea publică a proiectului de decizie ,,Despre aprobarea Regulamentului de funcționare a Consiliului Consultativ pe probleme de energetică, mediu și infrastructură de pe lângă Primăria mun. Chișinău  și modul de dezvoltare a proiectelor în municipiul Chişinău".

Scopul proiectului este crearea unei structuri consolidate de dialog pe lîngă Primăria municipiului Chişinău, Consiliu Consultativ ce îşi propune dezvoltarea și promovarea parteneriatului strategic între autoritățile publice, societatea civilă și sectorul privat, în vederea consolidării democrației participative și a expertizei proiectelor.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie constă în stabilirea modului de funcționare a consiliului consultativ, ogan civic colegial ce se va implica expres în soluţionarea problemelor legate de dezvoltarea durabilă a municipalităţii, va consulta şi oferi expertiza necesară pentru o mai bună implementare şi derulare a proiectelor.

Prevederile de bază ale proiectului de decizie sunt modul de funcționare şi derulare a Consiliului Consultativ.

Beneficiarii proiectului de decizie sunt locuitorii municipiului Chişinău.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt: asigurarea funcţionalităţii şi a unei buni organizări a consiliului Consultativ.

Impactul estimat al proiectului de decizie este sporirea gradului de implicare a societăţii civile şi experţilor din domeniu, promovarea și realizarea politicilor energetice în proiecte la nivel de municipiu.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare:

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate pînă pe data de 26.05.2020, pe adresa de e-mail: projects.manager@pmc.md. sau la adresa: str. Mihai Eminescu, 33, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, Serviciul pentru Eficienţa Energetică, Investiții și schimbări Climatice. Persoana de contact: Serghei Bejenari, nr. telefon: 068792211.

Proiectul deciziei ,,Despre aprobarea Regulamentului de funcționare a Consiliului Consultativ pe probleme de energetică, mediu și infrastructură de pe lângă Primăria mun. Chișinău și a Consiliului municipal Chişinău și modul de dezvoltare a proiectelor în municipiul Chişinău", precum şi procesul verbal al primei şedinţe grupului de lucru sînt disponibile pe pagina web oficială a Primăriei municipiului Chişinău www.chisinau.md