Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiuni de caritate pentru copii, organizate de municipalitate, în contextul Sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou

   1732

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă, la Sala cu Orgă, s-a desfășurat un concert caritabil pentru copiii de la centrele de plasament și din Serviciul Asistență Parentală Profesionistă, cu genericul „De la inimă la inimi", organizat cu sprijinul Direcției Cultură.

Pe scenă au evoluat elevii Școlii de Arte „Alexei Stârcea" din capitală, iar cei cca 200 de copii aflați în situații de risc au primit daruri acumulate în cadrul unei campanii de caritate, desfășurate timp de o lună.  

Acțiunea nominalizată a fost lansată la inițiativa elevilor și părinților de la școlile de muzică, arte și arte plastice din subordinea Direcției Cultură, care au venit și cu un mesaj către comunitate, să susțină asemenea evenimente.

Prezentă la festivitate, viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, a menționat că la magia din ajunul Crăciunului și a Anului Nou putem contribui cu toții, pentru că a dărui este omenește. Durere străină nu există!", a mai declarat viceprimarul.

De asemenea, informăm că duminică, Direcția Cultură a organizat la Cinematograful „Odeon" un spectacol muzical interactiv de promovare a tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, cu genericul „Fetița cu surprize vă spune Te iubesc".  

La eveniment au participat peste 300 de copii, care provin din familii social-vulnerabile, minori de la centrele de plasament și de la casele de copii din municipiul Chișinău.  

Viceprimarul Angela Cutasevici a felicitat de pe scenă toți copii cu prilejul sărbătorilor de iarnă, iar personajul principal - Fetița cu surprize a desfășurat jocuri interactive cu toți copiii din sală. Micii spectatori au primit și cadouri de Crăciun din partea organizatorilor.