Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Comisia municipală pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane își stabilește prioritățile de activitate pentru anul 2022

   1645

Comisia municipală pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane în municipiul Chișinău s-a întrunit în ședință pentru a face totalurile activității pentru anul 2021, dar și pentru a stabili prioritățile pentru anul 2022.

La reuniune au participat responsabili din cadrul Primăriei Chișinău, vicepretorii pe problemele sociale, conducători ai subdiviziunilor Consiliului municipal Chișinău, reprezentanți ai Mitropoliei Basarabiei etc.

Membrii Comisiei au discutat despre realizarea Planului național și a Planului municipal de acțiuni privind prevenirea și combaterea traficului de ființe umane pe parcursul anului 2021.

De asemenea, pe agenda de lucru a ședinței au mai fost abordate subiecte privind vagabondajul și cerșitul - factori de risc ce pot genera traficul de ființe umane; măsurile de prevenire a vagabondajului și cerșitului în rândul minorilor pe teritoriul municipiului Chișinău; măsurile întreprinse în vederea sensibilizării populației cu privire la ofertele posibile de încadrare legală în câmpul muncii, inclusiv peste hotarele republicii etc.                

Comisia pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane a municipiului Chișinău este un organ consultativ, creat în scopul coordonării și monitorizării activității de prevenire și combatere a traficului de ființe umane la nivel de municipiu și consolidării parteneriatelor între instituțiile publice, organizațiile necomerciale și sectorul privat.