Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ziua profesională a lucrătorilor din gospodăria comunală

   3529

Primăria municipiului Chişinău a organizat la Palatului Naţional din capitală, un concert festiv pentru angajaţii serviciilor din domeniul gospodăriei comunale, cu ocazia Zilei lor profesionale.

În contextul consemnării acestui eveniment, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a conferit distinciţii de stat unor angajaţi ai serviciilor municpale de profil. Cu înalta disticţie de stat „Gloria Muncii", au fost decoraţi directorul Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci şi directorul adjunct S.A „Apă-Canal", Pliuta Nicolae, iar directorului tehnic S.A „Termocom", Leu Vasile, i-a fost conferit Ordinul „Meritul Civic". Deasemenea municipalitatea a menţionat 115 lucrători din domeniul locativ comunal cu diplome de merit şi premii băneşti.

Prezent la eveniment, primarul general, Dorin Chirtoacă, a menţionat că Municipiul Chişinău s-a ridicat la un nivel mult mai înalt, oraşul este mai curat, mai bine amenjat şi aceasta datorită angajaţilor din domeniul gospodăriei comunale. Edilul capitalei a mai spus că deşi există rezerve la acest capitol unele întrprinderi municipale deja sunt rentabile, reamintind acum 4 ani aproape toate întreprinderile municipale erau în prag de faliment.

„Vreau să mulţumesc tuturor pentru munca pe care o depuneţi în fiecare zi. Faptul că rezistaţi demonstrează că vă pasă de Chişinău. Cred că putem să ne mobilizăm şi mai mult, abia acum a început dezvoltarea Municipiului Chişinău", a mai adăugat primarul de Chişinău.

Angajaţii din sfera locativ-comunală şi a serviciilor comunale au fost felicitaţi muzical de interpreţii Igor Cuciuc, Nicolae şi Isidor Glib, Fuego, acompaniaţi de Orchestra municipală de muzică populară, condusă de fraţii Vasile şi Vitalie Advahov.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău