Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Weekend sportiv: 10-12 noiembrie 2023

   843

Primăria Municipiului Chișinău informează că evenimentele sportive desfășurate cu suportul municipalității continuă și în acest weekend.

  1. Campionatul deschis al municipiului Chișinău la șah: 08-14 noiembrie, 2023, Clubul de șah și joc de dame, strada A. Șciusev, 111. Ceremonia de premiere a laureaților concursului va avea loc pe 14 noiembrie 2023, ora 19:30.

Participă sportivi din municipiul Chişinău, invitaţi din localităţile Republicii Moldova şi din alte ţări. Competiţiile au drept scop dezvoltarea șahului în Republica Moldova, remarcarea sportivilor talentați și promovarea jocului de șah în municipiul Chișinău.

Campionatul este organizat și desfăşurat de Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport, în comun cu  Federația de șah din Republica Moldova.

Pentru cheltuielile privind organizarea și desfășurarea competițiilor, din bugetul municipal au fost alocați 39587 lei.

  1. Campionatul municipiului Chişinău la volei, echipe masculine: 10-19 noiembrie 2023. Locația: Sălile de sport ale echipelor participante.

Participanți: Echipele de volei ale Universității Tehnice din Moldova, Universității de Medicină „N. Testemiţanu”, Academia de Studii Economice, cluburile de volei din municipiul Chișinău, școlile sportive din Chișinău. Este prevăzută participarea a 110 sportivi.

Premierea învingătorilor va avea loc pe 19 noiembrie 2023, ora 16:00. Competițiile sunt organizate de către DGETS, în comun cu Federația de Volei a Republicii Moldova. Campionatul are drept scop determinarea celei mai puternice echipe a Municipiului Chișinău și popularizarea voleiului în rândul tinerilor.

Pentru cheltuielile privind organizarea și desfășurarea competițiilor, din bugetul municipal au fost alocați 51030 lei.

  1. Campionatul Municipiului Chișinău la gimnastică ritmică sportivă: 11-12 noiembrie 2023

Locația: Școala sportivă „Speranța”, Municipiul Chișinău, str. Ion Creangă 47/2.

La competiţii participă discipolii şcolilor sportive, student ai USEFS, ai asociaților și cluburilor sportive din Municipiul Chișinău.

Competiţiile sunt organizate şi desfăşurate de către DGETS, Școala Sportivă „Speranța”, în comun cu Federaţia de gimnastică ritmică din Republica Moldova. 

Pentru cheltuielile ce țin de organizarea și desfășurarea competițiilor din bugetul Primăriei Chișinău au fost alocați 41512 lei.

  1. Campionatul Municipiului Chişinău la Rugby, printre elevii instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I (clasele III-a –V-a), 28 octombrie -11 noiembrie 2023.

Locația: Terenul sportiv al Universității Tehnice din Moldova, strada Studenților 2/2.

Participanți: Elevii instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I (clasele III-a – V-a) din mun. Chișinău și invitați din alte localități ale Republicii Moldova. Se preconizează participarea a cca 100 de sportivi.

Ceremonia de premiere va avea loc pe 11 noiembrie 2023, ora 12.00.

Campionatul are drept scop verificarea nivelului de pregătire al sportivilor din Municipiul Chișinău și completarea selecționatei pentru participarea la concursuri naționale și internaționale.

Pentru cheltuielile de organizare și desfășurare a competițiilor din bugetul Primăriei Chișinău au fost alocați 36800 lei.