Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Stadiul lucrărilor de amenajare a zonei pietonale

   2322

Primăria municipiului Chişinău informează că în prezent este definitivat proiectul de execuţie a străzii pietonale. În zilele următoare, urmează a fi încheiat acordul între Primăria Chişinău - beneficiarul proiectului, SC „Efes Vitanta Brewery" SA -  compania care susţine financiar proiectul şi SC „Azurit" SA, agentul ecnomic care va realiza lucrările de amenajare a pavajului pe strada A. Diordiţă.

Până la această oră, conform graficului aprobat, s-au încheiat lucrările de decopertare a părţii carosabile şi demontare a bordurilor pe tronsonul cuprins între străzile Columna şi Alexandru cel Bun, pentru a fi aplicat pavaj din piatră. De asemenea, au fost finalizate lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din zonă, inclusiv a reţelelor inginereşti.  

În acelaşi context, municipalitatea reiterează despre necesitatea privind demontarea de către agenţii economici din zonă a teraselor existente, conform dispoziţiei Primăriei Chişinău, pentru desfăşurarea în termen lucrărilor de amenjare a străzii pietonale.

  
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău