Specialiști din cadrul municipalității în vizită de studiu în Danemarca

   596

Primăria Chișinău informează că un grup de specialişti din cadrul municipalității, în frunte cu viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, se află într-o vizită de lucru în Copenhaga, Danemarca, în perioada 24-28 februarie, curent.

Scopul acestei vizite este de a studia modul în care este organizată prevenirea criminalității juvenile în Danemarca, având în centrul atenției o colaborare interdisciplinară oficializată între autorități și organizațiile care lucrează cu copiii vulnerabili și familiile acestora.

În cadrul sistemului danez, acest model este cunoscut sub denumirea de SSP – colaborare între sectorul educațional, autoritățile sociale, poliție și organizațiile relevante ale societății civile.

„Vizita de lucru oferă o oportunitate deosebită de a învăța din experiența și practicile din Danemarca, unde prevenirea și intervenția în cazul criminalității juvenile sunt abordate într-un mod integrat și coerent. În acest fel avem ocazia să interacționăm direct cu experți în domeniu, să vizităm instituții și să discutăm despre proiecte relevante, precum și să identificăm bune practici care pot fi adaptate și implementate şi la Chişinău", a declarat viceprimarul municipiului Chişinău, Angela Cutasevici.

Menţionăm că din componenţa grupul de lucru plecat în Copenhaga, Danemarca mai fac parte reprezentanţi ai Ministerul Justiției, Direcției Politici de Protecția a Copilului și a Familiilor cu Copii, Ministerului Educației și Cercetării, Federației Moldoveneşti de Fotbal.