Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale se află în teren pentru înlăturarea consecințelor vântului puternic

   440

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile specializate din gestiunea municipalității se află pe teren, pentru evacuarea crengilor și a arborilor căzuți, ca urmare a vântului puternic.

Muncitorii de la Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” (AGSV) sunt prezenți în toate sectoarele capitalei: pe drumuri, pe trotuare și în curțile blocurilor de locuințe, pentru înlăturarea crengilor și a arborilor doborâți de vânt.

Șeful AGSV, Tudor Gârbu, a făcut un apel către locuitorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de precauție la deplasare pe trotuar, prin parcuri și scuaruri, având în vedere posibile căderi de crengi uscate sau chiar de arbori, provocate de vântul puternic.

Totodată, conducătorii auto sunt chemați să parcheze mașinile doar în locurile special amenajate și să evite staționarea în preajma arborilor, pentru evitarea avarierii bunurilor în urma căderilor de crengi/arbori.

 Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de vânt puternic, pentru vineri, 29 martie 2024, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Vântul va prezenta intensificări în rafale, care vor depăși 20 de metri pe secundă. Avertizarea meteorologică este valabilă până la ora 18:00.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04, sau să sune la numărul unic de urgență: 112.