Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale de salubrizare au continuat intervențiile la deszăpezirea drumurilor publice din Municipiul Chișinău

   878

Primăria Municipiului Chișinău informează pe parcursul nopții de marți serviciile municipale au continuat lucrările de deszăpezire pe drumurile publice din capitală unde circulă transportul public și pe accesele în localitățile suburbane.

Muncitorii Î.M. Regia „Exdrupo” au desfășurat lucrări de supralărgire a părții carosabile, în special pe străzile centrale unde au fost parcate automobilele, precum și la presărarea materialului antiderapant pentru prevenirea formării ghețușului pe drumurile din municipiu. Pentru intervenție au fost antrenate 26 unități de tehnică specializată.

La rândul său, angajații Regiei locativ-comunale începând cu ora 04:00 au curățat și presărat material antiderapant în preajma stațiilor de așteptare, scări în pante, accesele din pasajele subterane și pe alei. De asemenea, au fost antrenate și 41 de utilaje mecanizate pentru aceste lucrări.

Totodată, circa 400 de muncitori activează de la primele ore ale dimineții în curțile de blocuri unde nu s-a reușit intervenția la deszăpezirea căilor de acces, în prejma platformelor de acumulare a deșeurilor, dar și prevenirea formării ghețușului.  

În același context, autoritățile municipale îndeamnă gestionarii/proprietarii de imobile să de dovadă responsabilitate și să-și deszăpezească teritoriile adiacente spaţiilor pe care le administrează.