Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţă de lucru cu constructorii de mansarde din Chişinău

   2438

Primăria municipiului Chişinău a convocat astăzi o şedinţă de lucru cu agenţii economici care construiesc mansarde în capitală. Scopul întrunirii a fost de a discuta direct despre situaţia în domeniu, dar şi pentru a informa antreprenorii referitor la neregulile depistate în urma controalelor din ultima perioadă şi despre necesitatea revizuirii documentaţiei de proiect, în situaţiile unde s-au stabilit anumite abateri.

La întrunire au participat responsabilii de domeniile arhitectură, urbanism şi autorizarea lucrărilor de construire din cadrul structurilor municipale, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Inspecţiei de Stat în Construcţii, Inspectoratului Energetic de Stat, Direcţiei pentru Situaţii Excepţionale, Întreprinderii „Chişinău-Gaz", preturilor de sector şi consilieri municipali. De menţionat că din cei 71 de antreprenori care construiesc la ora actuală mansarde în municipiul Chişinău şi toţi au fost invitaţi la şedinţă, în sală au fost prezenţi reprezentanţii a doar 18 agenţi economici. 

Viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu, a menţionat că recent autorizaţiile de construire pentru 20 de mansarde au fost declarate nule. În aceste cazuri, lucrările de construire nu au demarat în termenele prevăzute, iar valabilitatea autorizaţiilor era expirată şi nu există temeiuri legale pentru prelungirea lor. „În aceste situaţii, dacă agentul economic îşi manifestă dorinţa de a relua construcţia, va trebui să reperfecteze documentaţia de proiect şi să obţină toate avizele necesare, în conformitate cu rigorile actuale", a spus Nistor Grozavu.

În acelaşi timp, în privinţa a altor 5 autorizaţii de construire pentru mansarde, unde lucrările nu erau începute la data de 1 mai 2014, a fost sistată temporar valabilitatea. Agenţii economici respectivi vor trebui să prezinte documentaţia de proiect în volum complet.

În context, viceprimarul de Chişinău a subliniat că Primăria nu a stopat lucrările pentru mansardele aflate în fază de construcţie, cum au încercat să speculeze în mass-media anumiţi agenţi economici. Pentru continuarea lucrărilor la mansardele aflate în fază de construire, antreprenorii vor solicita repetat doar avizele serviciilor, în termen de 30 de zile. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău