Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședința Comisiei pentru protecția copilului aflat în dificultate

   707

Membrii Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate s-au întrunit în ședință de lucru, prezidată de viceprimarul Angela Cutasevici, unde au examinat 38 de cazuri de profil, în vederea acordării serviciilor de îngrijire pentru diverse categorii de minori: inclusiv admiterea în Serviciul de plasament pentru copii cu nevoi speciale 1-12 ani „Respiro” din cadrul Centrului Municipal de Plasament și Reabilitare a Copiilor de Vârstă Fragedă, dezinstituționalizarea copiilor, încetarea serviciilor de plasament ca urmare a adopției, plasament planificat în centre rezidențiale sau în Serviciul de tutelă/curatelă.

În cadrul aceleiași ședințe, specialiștii din domeniu au discutat subiecte privind compatibilitatea copilului cu asistentul parental profesionist, evaluarea solicitanților la postura de asistent parental și revizuirea competențelor profesionale ale persoanelor care aleg să primească în familiile lor copii rămași temporar fără îngrijire părintească.  

Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate este organul abilitat cu dreptul de a elibera avizul pentru aprobarea măsurilor de sprijin familial în scopul depășirii situațiilor de risc și al prevenirii separării copilului de familie, precum și a măsurilor de protecție a copilului separat de părinți. Aceasta activează în baza deciziei CMC nr. 2/9 din 20.11.2019.