Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale ca urmare a incendiului produs pe strada Uzinelor, 9 din capitală

   1284

Primăria municipiului Chiţinău informează despre desfăşurarea şedinţei extraordinare a Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale, ca urmare a incendiului produs în data de 11 noiembrie 2016, la depozitul S.A. „Agrocoop", de pe strada Uzinelor, 9 din capitală.

În cadrul şedinţei a fost evaluată situația de la locul incendiului, dar şi acţiunile ce vor fi întreprinse de către serviciile municipale de profil.

În urma informaţiilor prezentate de Departamentul pentru situaţii excepţionale a municpiului Chişinău s-a decis:

1.     Inspectoratul de poliţie Ciocana şi Pretura sectorului Ciocana vor restricţiona circulaţia transportului de orice timp, pe strada Uzinelor, precum şi interzicerea accesului agenţilor economici din zona respectivă până şa retragerea forţelor şi mijloacelor speciale implicate în lichidarea incendiului.

2.     Primăria municipiului Chişinău va înainta în adresa Inspecţiei de Stat în Construcţii şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, în vederea constituirii Comisiei pentru cercetare a stării de rezistenţă a depozitului din strada Uzinelor, 9.

3.     Direcţia generală locativ - comunală şi amenajare, Î.M. „Exdrupo" şi S.A. „Apă-Canal Chişinău" în cazul incapacităţii evacuării volumului de apă utilizat la lichidarea incendiului prin canalizarea pluvială, vor examina posibilitatea redirecţionării în canalizarea reziduală.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău