Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Săptămâna Memoriei Holocaustului în Municipiul Chișinău

   995

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 22 – 31 ianuarie 2024, vor avea loc acțiuni dedicate marcării la Chișinău a Săptămânii Memoriei Holocaustului.

Astfel, pe parcursul săptămânii viitoare vor fi organizate activități cu privire la sensibilizarea și conștientizarea tinerilor asupra tragediei Holocaustului, în preajma evenimentului istoric și a Zilei Internaționale de comemorare a victimelor consemnată pe 27 ianuarie.

Luni, 22 ianuarie 2024, în instituțiile de învățământ, se va ține un moment solemn de reculegere în memoria victimelor Holocaustului în cadrul primei lecții. 

Evenimentele desfășurate în cadrul Săptămânii Memoriei Holocaustului au drept scop promovarea valorilor precum toleranța interetnică, dialogul intercultural și combaterea rasismului, antisemitismului și a altor forme de intoleranță. 

În acest sens, în instituțiile de învățământ, biblioteci, muzee și Centrele de tineret din Chișinău vor avea loc o serie de activități menite să aducă în atenție aceste valori și să comemoreze victimele Holocaustului.

Totodată, de către autoritățile APL Chișinău a fost elaborat Planul de acțiuni privind Săptămâna Memoriei, în perioada 22 - 28 ianuarie 2024, dedicată comemorării victimelor Holocaustului.

Activitățile prevăd organizarea de conferințe tematice, mese rotunde, vizionarea și discuții pe marginea proiecțiilor de filme documentare, concursuri de eseuri, flash-moburi, prezentări de carte, expoziții de desene și fotografii, sesiuni de informare, ore de lectură, organizate în instituțiile de învățământ și biblioteci, excursii la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, Monumentul Victimelor Ghetoului Evreiesc, precum distribuirea pliantelor etc.

Programul evenimentelor dedicate Săptămânii Memoriei Holocaustului poate fi accesat - https://cutt.ly/hwKCnXwB.