Pagina oficială a Municipiului Chișinău

SA „Termocom” este gata să depăşească procedura planului

   2252

„Atitudinea evazivă a Consiliului Creditorilor SA „Termocom" privind acceptarea datoriei de 63 milionae lei, pentru încetarea proceduri planului, arată că aceştia au alte interese faţă de Societate şi anume: de a falimenta şi a lichida întreprinderea".

Declaraţii în acest sens a făcut luni, la şedinţa serviciilor municipale, primarul general, Dorin Chirtoacă, după ce vineri, 17 februarie 2012, Consiliul Creditorilor al furnizorului de agent termic a amânat cu 10 zile examinarea chestiunii privind repartizarea celor 63 milioane lei acumulaţi de Primăria Chişinău şi „Termocom" pe contul special al întreprinderii, cele 5,4% din datoria acumulată până în anul 2001.

În şedinţa Consiliului Creditorilor SA „Termocom" de vinerea trecută s-a constatat că furnizorul de agent termic din municipiul Chişinău şi-a îndeplinit obligaţiunile pentru a depăşi procedura de insolvabilitate, reuşind acumularea a 63 milioane lei spre a fi repartizaţi creditorilor. Astfel, urma să fie încheiată procedura planului. „Şi după 12 ani de incertitudine, a fost şansa SA „Termocom" de a reveni la normalitate", a ţinut să remarce primarul de Chişinău.

Datoriile istorice ale SA „Termocom", acumulate în perioada când întreprinderea era administrată de reprezentantul creditorilor, până în anul 2007, se cifrează la 2,5 miliarde lei. Din 2007, societatea pe acţiuni îşi achită sută la sută facturile faţă de furnizori.

 

Direcţia Relaţii Publice,                                            
Primăria mun. Chişinău