Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reprezentanții municipiului Chișinău au participat la o dezbatere privind instituția poliției locale, desfășurată la Iași, România

   1152

O delegație a municipiului Chișinău, in frunte cu viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a participat vineri, 2 septembrie 2022, la Iași, în cadrul unui eveniment de prezentare a instituției poliției locale. Din delegație au făcut parte Pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, reprezentanți ai subdiviziunilor municipale, precum și reprezentanți ai autorităților centrale și ai sectorului asociativ din Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Iași și Sindicatul Național ProLex cu susținerea CSN MERIDIAN.

La întrunire au participat Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, Marius Budăi - Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Guvernul României, Liviu Zanfirescu - Directorul general al Poliției Locale Iași, precum și alți oficiali ai administrației publice locale Iasi, organizații sindicale și ONG - uri de profil.

În cadrul forului a fost prezentată instituția Poliției Locale din România şi organizate dezbateri privind măsurile care sunt necesare pentru a îmbunătăți funcționarea acesteia.

De asemenea, după discuțiile la acest subiect a fost prezentat un raport privind poliția locală în contextul național și european, precum și rolul poliției locale în sistemul administrației publice din România. 

Unul din obiectivele întrunirii a fost încurajarea autorităților Republicii Moldova în dezvoltarea acestui sistem ca parte componentă a domeniului de ordine şi securitate publică, având la bază cele mai bune modele din România și Uniunea Europeană.

La finalul evenimentului participanții au stabilit să consolideze relațiile bilaterale între administrația publică locală de pe ambele maluri ale Prutului (Iași-Chișinău).

Video: https://fb.watch/fh-J68S2zD/