Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea străzii Vadul lui Vodă

   3293

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a inspectat astăzi str. Vadul lui Vodă din capitală, care este în reparaţie. Edilul a fost însoţit de specialiştii din cadrul Primăriei Chişinău, dar şi de reprezentanţii antreprenorului obiectivului, Întreprinderea „Genesis” SRL. 

Dorin Chirtoacă a fost informat despre etapele pe care le-a îndeplinit antreprenorul, dar şi despre volumul de lucrări care urmează a fi executat în perioada următoare. De asemenea, primarul general a aprobat planul complex de amenajare a străzii. În urma discuţiilor, s-a decis că pe alocuri strada va fi lărgită, vor fi înlocuite bordurile şi vor fi amejate trotuare noi. În continuare, pentru a reuşi finisarea în termen a lucrărilor, la executarea lor vor fi antrenate şi întreprinderile municipale Regia „Exdrupo” şi SA „Edilitate”. Costul total al lucrărilor de reabilitare a străzii Vadul lui Vodă este de circa 24 milioane lei.

În context, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a exprimat opinia că lucrările vor fi executate conform standartelor şi proiectului de execuţie, menţionând că cel mai important lucru rămâne a fi calitatea lucrărilor de reparaţie.

Drumul respectiv este reparat în cadrul Programului de reabilitare capitală a străzilor. Lucrările sunt executate de Compania „Genesis International” SRL, firmă care a câştigat licitaţia organizată de autorităţile municipale în anul 2010. Până acum, în cadrul acestui program au intrat deja în lucru 4 porţiunii de drum, este vorba de str. Tudor Strişcă, bd, Dacia (intersecţia cu str. Grădina Botanică) şi intersecţia străzilor Ismail – Varniţa – Calea Basarabiei şi Calea Moşilor. În total, urmează a fi reabilitate 9 străzi. Pentru reparaţia acestora, Primăria Chişinău a contractat un credit în valoare de 162 milioane lei. Împrumutul va fi acordat în rate, în funcţie de graficul de executare a lucrărilor, cu o dobândă de 4,2 la sută. Termenul de rambursare al creditului este de 12 luni, de la data procesării ratei respective.






Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău