Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea podului din strada Mihai Viteazul

   3192

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a efectuat astăzi o vizită de lucru pe şantierul din str. Mihai Viteazul, unde au loc lucrări de reparaţie a podului.

Lucrările de reparaţie curentă a podului fac parte din cadrul Programului municipal de reabilitare a drumurilor şi vor dura circa o săptămână. Va fi reabilitată partea carosabilă, balustrada podului precum şi caile de acces pentru pietoni.

Edilul capitalei a menţionat că deşi podul necesită reparaţie capitală, municipalitatea nu dispune la moment de 35 milioane lei şi efectuează doar reparaţia curentă, care va costa 2 milioane lei, pentru a asigura o mai bună calitate a carosabilului şi fluidizare a traficlui, în contextul în care au loc lucrări de reparaţie capitale a străzilor Mihai Viteazul şi Petricani „Planificăm în următorii ani să revenim cu lucrări de reabilitare a părţii de rezistenţă a podului", a spus Dorin Chirtoacă.

În context, Dorin Chirtoacă, a subliniat că lucrările vor fi executate conform standartelor de execuţie, menţionând că cel mai important lucru rămâne a fi calitatea lucrărilor de reparaţie.

Podul din strada Mihai Viteazul a fost construit în anii '70 şi are lungimea de 300 m şi lăţimea de 22 m. Ultima reparaţie curentă a fost efectuată în anul 1990.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău