Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Puncte medicale mobile, pe perioada caniculară

   2696

În scopul diminuării impactului temperaturilor caniculare asupra sănătăţii populaţiei din municipiul Chişinău, începând cu data de 11 iulie curent autorităţile publice locale au amplasat 14 puncte medicale provizorii, în cele mai aglomerate zone ale  Chişinăului, pentru acordarea asistenţei medicale populaţiei. Astfel, în sectorarele Centru, Botanica, Buiucani şi Râşcani - au fost amplasate câte 3 puncte medicale mobile, iar la Ciocana - 2 obiective.

Timp de o săptămână, la respectivele puncte medicale s-au adresat peste 5 mii de persoane, cu solicitarea de a li se măsura tensiunea arterială, a informat astăzi în cadrul şedinţei serviciilor municipale, Luminiţa Suveică, şef al Direcţiei Sănătate. Totodată, circa 200 oameni au beneficiat de asistenţă medicală, în legătură cu atestarea cazurilor de hipertensiune. Pe parcursul săptămânii trecute, în capitală au fost înregistrate 8 cazuri de insolaţie, inclusiv 3 cazuri la copii, ultimele soldându-se cu spitalizări.

În aceeaşi ordine de idei, e de menţionat că în week-end-ul trecut, la Vadul lui Vodă au fost amplasate echipe ale serviciului medical de urgenţă, fiind înregistrate 14 solicitări, inclusiv o spitalizare. 

Punctele medicale provizorii deservesc populaţia capitalei pe toată perioada caniculară, de la ora 8.00 până la 17.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău