Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Punct medical la Piaţa Centrală

   3001

În scopul acordării de asistenţă medicală cetăţenilor în perioada estivală, pe teritoriul Pieţei Centrale (una din cele mai aglomerate zone din capitală), activează deja de 2 săptămâni un punct medical provizoriu. Asistenţa medicală la obiectivul nominalizat este asigurată de cadre medicale de la asociaţiile medicale teritoriale. Luni, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, şefa Direcţiei Sănătate, Luminiţa Suveică a precizat că la punctul medical din incinta Pieţei Centrale, se adresează îndeosebi cardiacii şi hipertensivii.

Odată cu instalarea caniculei, medicii recomandă cetăţenilor să se protejeze de radiaţia solară şi să consume mai multe lichide, iar persoanele care suferă de hiertensiune şi boli cardiovasculare - să-şi administreze cu regularitate preparatele prescrise de medicul de familie.

Recomandări în acest sens a făcut, Luminiţa Suveică, medic-şef al municipiului Chişinău. Şefa Direcţiei Sănătate a amintit despre necesitatea consumului de lichide, pentru menţinerea hidratării organismului (1,5-2 l/zi); evitarea expunerii la soare în orele amiezii, purtarea hainelor din stofe naturale, comode şi de nuanţe deschse, precum şi a pălăriilor de soare.

Direcţia Sănătate pregăteşte un nou pan de acţiuni pentru perioada estivală, astfel că a solicitat propuneri în acest sens de la preturile de sector, de la Serviciul Veterinar, Centrul de Sănătate Publică, Direcţia Educaţie şi de la administraţiile pieţelor comerciale.  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău