• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Proiectul USAID privind Securitatea Energetică a Republicii Moldova ar putea susține proiecte de eficientizare energetică a instituțiilor educaționale municipale

Proiectul USAID privind Securitatea Energetică a Republicii Moldova ar putea susține proiecte de eficientizare energetică a instituțiilor educaționale municipale

   991

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a avut luni o întrevedere cu responsabilii pentru investiții în sectorul energetic din cadrul proiectului Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Securitatea Energetică a Republicii Moldova.

În cadrul dialogului, părțile au abordat subiectul legat de posibilitatea oferirii suportului din partea USAID, în vederea realizării mai multor proiecte de eficientizare energetică în cadrul instituțiilor educaționale municipale (școli și grădinițe).

De asemenea, în anul 2022, USAID a realizat studiul de fezabilitate pentru dezvoltarea instituțiilor de învățământ din Moldova. Documentul vizează 16 unități de învățământ din republică, dintre care 13 din Municipiul Chișinău.

Astfel, scopul general al acestui proiect este de a explora oportunitățile de extindere a infrastructurii educaționale existente pentru a sprijini coeziunea socială și reziliența atât a refugiaților, cât și a comunităților gazdă într-o manieră care să susțină demnitatea tuturor. Aceste activități pot fi realizate prin reabilitarea/modernizarea facilităților educaționale funcționale existente prin adăugarea de mai mult spațiu din spațiul neutilizat existent, precum și construcția nouă de grădinițe.

E de menționat că, USAID are de-a lungul anilor o pondere considerabilă în ceea ce privește realizarea proiectelor cu impact social și pe termen lung în Municipiul Chișinău.