Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă s-a întreţinut cu reprezentantulDelegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova

   1502

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, l-a primit astăzi pe Paolo Berizzi, prim secretar, şeful Secţiei politice şi economice a Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova. În cursul întrevederii, interlocutorii au abordat mai multe probleme de interes comun, cum ar fi situaţia social-politică din ţară în urma alegerilor locale generale din vara curentă, desfăşurarea campaniei electorale care s-a încheiat, dar şi posibilităţile de colaborare între administraţia publică locală şi Delegaţia Comisiei Europene.

După cum a afirmat Paolo Berizzi, Comisia Europeană este dispusă să susţină Chişinăul în demersul său de a se alinia standartelor europene şi de a depăşi situaţia actuală. Oficialul european a apreciat că structurile europene îşi doresc ca în urma alegerilor locale generale din acest an la Chişinău, ca şi în toate oraşele europene, funcţionarul să fie în serviciul cetăţeanului. Potrivit lui Berizzi, rolul Primăriei municipiului Chişinău, cât şi a autorităţilor publice locale în general, în implementarea prevederilor Planului de acţiuni Republica Moldova - UE, este foarte înalt.

La rândul său, primarul general Dorin Chirtoacă a salutat prezenţa în cadrul Primăriei capitalei a înaltului oficial european, menţionând că aceasta va constitui o nouă treaptă în dialogul dintre autorităţile locale cu Delegaţia Comisiei Europene. Edilul-şef al Chişinăului şi-a exprimat speranţa că în capitală se va reuşi implementarea standartelor europene, prin asigurarea transparenţei în gestionarea finanţelor şi a bunurilor publice, prin crearea condiţiilor favorabile investitorilor străini, dar şi prin dezvoltarea infrastructurii şi prestarea unor servicii de înaltă calitate.

Referindu-se la desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile generale locale, care au avut loc la începutul lunii iunie, interlocutorii şi-au manifestat îngrijorarea faţă de problemele pe care le-au sesizat atât observatorii naţionali, cât şi cei internaţionali. Este vorba de accesul candidaţilor electorali la mass-media, de independenţa posturilor publice naţionale de radio şi tv, dar şi de procesul electoral. În context, primarul general Dorin Chirtoacă l-a asigurat pe Paolo Berizzi că la următoarele alegeri, din 2009 şi 2011, municipalitatea va reexamina minuţios listele alegătorilor pentru ca acestea să reflecte situaţia reală la zi.

 

Direcţia Relaţii Publice a 16.07.2007

Primăriei mun. Chişinău