Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul a întreprins o vizită de lucru la SA „Termocom”

   1836

Primarul general al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă a efectuat astăzi o vizită de lucru la SA „Termocom".

Vizitând cazangeria de vest a întreprinderii, una din staţiile de pompare, un nod elevator într-un bloc locativ şi ascultând o dare de seamă despre monitorizarea distribuţiei agentului termic în oraş, edilul capitalei a apreciat că partea de reţele de până la branşamentele cu blocurile este într-o gestionare mai bună, decât cea pe care o administrează locatarii înşişi. „Populaţia, însă, va dispune de un serviciu calitativ doar atunci când întreaga reţea va funcţiona coordonat," a remarcat primarul.

Luând cunoştinţă de planul de modernizare de mai departe a întreprinderii, Dorin Chirtoacă a remarcat ideea dotării blocurilor de locuit cu puncte de termoficare individuale, care vor permite beneficiarilor să regleze din apartament volumul agentului termic recepţionat, să se cupleze la reţea la data dorită, dar şi să se micşoreze volumul pierderilor agentului termic.

Administraţia întreprinderii municipale SA „Termocom" a solicitat ca primăria să investească mai multe mijloace la izolarea termică a blocurilor, reparaţia acoperişurilor, schimbarea ferestrelor.

La finele întâlnirii, Dionisie Antocel, administratorul SA „Termocom", l-a asigurat pe primar de reluarea peste o săptămână a livrării către populaţie a apei calde, sistate la moment din cauza efectuării unor lucrări de profilaxie a reţelelor de distribuţie.   

        Direcţia Relaţii Publice a                        08.08.2007

       Primăriei mun. Chişinău