Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău va achiziționa 30 autospeciale noi pentru evacuarea deșeurilor din capitală

   1228

Primăria Municipiului Chișinău anunță că în anul curent va fi achiziționat un lot de 30 autospeciale moderne, de model Renault, pentru evacuarea și transportarea deșeurilor din capitală. Achiziționarea unităților de transport pentru parcul auto al operatorului municipal de salubritate are loc în cadrul implementării Proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”.

Contractul pentru achiziționarea autogunoierelor a fost încheiat vineri, 10 martie 2023, între Î.M. „Autosalubritate” și SC Grădinaru Import Export S.R.L. România, companie desemnată prin concurs.

Costul unităților de transportare a deșeurilor este de 3,6 milioane Euro, iar perioada de livrare, conform contractului, nu va depăși 12 luni.

Primarul General, Ion Ceban, a salutat semnarea contractului pentru achiziționarea autogunoierelor noi, menționând că, astfel autoritățile municipale mizează pe creșterea eficienței și a calității serviciilor de gestionare a deșeurilor, reducerea costurilor operaționale, precum și îmbunătățirea calității prestării acestui serviciu la nivelul orașul Chișinău.

Autospecialele de model Renault, sunt pe bază de șasiu, dispun de sisteme de protecție a operatorilor, precum și sisteme de navigare, care vor permite colectarea mai multor date ce țin de operarea și performanțele unităților de transport.

Achiziționarea celor 30 de autospeciale noi face parte din proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de mun. Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).