Primăria Chișinău examinează posibilitatea deschiderii unei noi rute de autobuz spre orașul Sângera

   519

Primăria Municipiului Chișinău examinează posibilitatea deschiderii unei noi rute de autobuz spre orașul Sângera, în contextul solicitărilor venite din partea locuitorilor și a administrației publice locale din suburbie.

Ruta va face legătura dintre sectorul Centru, orașul Chișinău și localitatea Sângera, prin strada Muncești.

Responsabilii din cadrul Direcției Generale Mobilitate Urbană, de la Primăria Chișinău și Primăria Sângera, împreună cu cei de la Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, au testat repetat noul traseu. Se prevede ca itinerarul să cuprindă străzile: Viilor, Orheiului, Aerogării și Primăverii din Sângera, unde în prezent nu circulă transport public.

Linia de autobuz va trece și prin preajma Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun”.

În perioada testării itinerarului, specialiștii municipali au stabilit că, pentru a deschide noua rută, administrația locală din Sângera trebuie să organizeze anumite lucrări pe traseu, în vederea asigurării tuturor normelor de siguranță pentru călători și pentru circulația rutieră.

În prezent, spre orașul Sângera, satele Revaca și Dobrogea, activează rutele suburbane municipale de autobuz nr. 18, nr. 18 A, nr. 33 și nr. 44.

În ultima perioadă, Primăria Chișinău a lansat șase rute noi de autobuz pentru suburbiile: Durleşti, Codru, Bubuieci, Trușeni (prin satul Dumbrava) și a redeschis ruta de autobuz spre Stăuceni.

De asemenea, a fost extins itinerarul rutei municipale de autobuz nr. 24 în satul Colonița, iar pe ruta nr. 46 a fost majorată capacitatea de transportare a pasagerilor din Ghidighici, prin adăugarea unei unități articulate.

Primăria Chișinău este în permanentă identificare de soluții, atât pentru îmbunătățirea calității transportului public municipal, cât și a eficientizării fluxului de călători.

În ultimii patru ani, municipalitatea a înnoit flota de autobuze și troleibuze din dotare cu peste 300 de unități. Costurile în acest scop au fost suportate exclusiv din bugetul municipal.