Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Capitalei solicită părerea cetăţenilor vizavi de împodobirea Pomului de Crăciun din centrul Chişinăului

   3933

Administraţia Capitalei cheamă cetăţenii de rând cât şi studenţii facultăţilor de design şi arte plastice de la Universitatea Tehnică din Moldova şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice să vină cu idei de împodobire a Pomului de Crăciun al Chişinăului, care urmează să fie inaugurat pe 1 decembrie.

O solicitare în acest sens a făcut astăzi, la şedinţa serviciilor municipale, primarul general, Dorin Chirtoacă. Edilul şef a menţionat că de acestă dată, principalul decor al pomului de iarnă vor fi luminiţele, după modelul european, aceasta fiind şi solicitarea comunităţii. „Vrem să avem un brad stilat, deosebit de anii precedenţi", a spus Dorin Chirtoacă.

Propunerile cetăţenilor vizavi de designul Pomului de Crăciun al Capitalei: documente foto şi video, pot fi transmise pe adresa electronică a Primăriei: primaria@pmc.md sau pe site-ul municipalităţii: www.chisinau.md. 

În acest an, bradul a fost achiziţionat de la Bozieni, Hânceşti. Acesta are o înălţime de peste  22 m şi a costat 11 mii lei. Simbolul sărbătorilor de iarnă va fi instalat în PMAN pe 25 sau 26 noiembrie, pentru că angajaţii de la ÎM „Lumteh" au nevoie de circa 5 zile pentru a-l împodobi.

Pomul de Crăciun al Chişinăului şi iluminatul de sărbătoare va fi inaugurat, tradiţional, pe 1 decembrie, când va fi dat şi startul sărbătorilor de iarnă.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău