Prezentarea dosarului orașului Chișinău, în vederea obținerii titlului de Capitala Europeană a Tineretului 2024

   1596

Primăria municipiului Chișinău a prezentat astăzi la Bruxelles dosarul pentru obținerea titlului de Capitala Europeană a Tineretului 2024. Orașul Chișinău a acces în finală alături de alte 3 orașe europene (Lviv, Gent și Veszprem).

Delegația municipalității, în frunte cu Primarul General, Ion Ceban a prezentat dosarul pentru Chișinău juriului din cadrul Forumului European al Tineretului, instituție care acordă titlul pentru Capitala Europeană a Tineretului.

Potrivit edilului faptul că Chișinăul a reușit să devanseze mai mulți participanți și să ajungă în top 4, reprezintă deja un succes pentru municipalitate. „Astăzi am vorbit despre tineri, despre Chișinău, despre implicare și perspectivele de viitor împreună cu tânăra generație. Echipa Primăriei va promova în continuare programe și proiecte de implicare a tinerilor, care să vină în susținerea acestora și să reprezinte interesele fiecăruia", a declarat Ion Ceban.

În context, Primarul General, a precizat că au fost înaintate propuneri ca bugetul pentru anul viitor să fie dublat la capitolul susținerea tineretului, inclusiv și pe dimensiunea socială, cultural și educațională.

În anul 2020 municipiul Chișinău a depus dosarul pentru concursul Capitala Europeana a Tineretului 2024, în cadrul lucrărilor Forumului European de Tineret. La data de 09 martie 2021 municipiul Chișinău a fost selectat printre semifinaliștii care urmează să participe la cea de-a doua etapă a competiției, iar la 11 august 2021 municipiul Chișinău a acces în finala competiției alături de orașele Ghent (Belgia), Lvov (Ucraina) și Veszprém (Ungaria). 

Titlul „Capitala Europeană a Tineretului" este acordat de Forumul European al Tineretului unei municipalități europene pentru o perioadă de un an, timp în care îi este oferită șansa de a-și expune viața culturală, socială, politică și economică a tineretului.