Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pregătirea instituțiilor municipale de învățământ către noul an de studii 2023-2024

   1286

Primăria Municipiului Chișinău informează că infrastructura instituțiilor de învățământ școlar din capitală este pregătită pentru începerea noului an de studii 2023-2024.

Informații în acest sens au fost prezentate astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

Astfel, până în prezent, în peste 80 % din edificii, lucrările de reparații au fost finalizate, iar corpul didactic și cel auxiliar au desfășurat pregătirile în sălile de clasă și spațiile auxiliare. De asemenea, au fost efectuate acțiuni de dezinsecție și deratizare în sediile instituțiilor de învățământ.

De asemenea, la data de 18 august 2023, s-a finalizat procesul de admitere în învățământul liceal, etapa a - II - a. Iar în prezent, se prelucrează datele finale privind admiterea în învățământul liceal şi locurile libere rămase.

În contextul începerii noului an de studii, municipalitatea oferă sprijin financiar pentru 8000 de elevi din familii defavorizate. Astfel, în prima etapă, 6427 de elevi din clasele a II-a - IX-a și a XI-a - XII-a au beneficiat de ajutorul material. Alți 1573 de elevi vor primi suport începând cu luna octombrie 2023. Beneficiarii pot ridica plățile de la oficiile poștale ale Î.S „Poşta Moldovei”, prezentând actul de identitate, în perioada 04 august – 04 noiembrie 2023.