Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări privind sistările de circulație pe data de 3 aprilie 2024 

   852

Primăria Municipiului Chișinău precizează că în dimineața zilei miercuri, 03 aprilie 2024, a fost restricționată temporar circulația rutieră în zona centrală a capitalei, în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a E.S. dl Alexander De Croo, Prim-ministru al Regatului Belgiei.  

Măsura a fost luată de poliție pentru a asigura securitatea evenimentului desfășurat în zona centrală a capitalei, pe principalul bulevard al orașului, unde sunt amplasate instituțiile din complexul guvernamental.  

De asemenea, o limitare a circulației rutiere a avut loc în dimineața zilei de azi și în sectorul Buiucani. Este vorba despre un tronson al străzii Mitropolit Dosoftei, între Henri Coandă și str. Mihai Viteazul (de la intrarea în Parcul de Troleibuze Nr.1), unde au loc acțiuni de filmare, pentru realizarea unui proiect cinematografic.  

Este demn de menționat că filmul „Transit Time” este susținut de Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova și reprezintă prima aplicare a schemelor de atragere a investițiilor în domeniul audiovizual în țara noastră. Partenerii acestui proiect sunt: Weydemann Brothers din Germania și Mobra Films din România. Compania producătoare din Republica Moldova este echipa YOUBESC, cunoscută pentru lansarea filmelor: CARBON, VARVARA, TUNETE, MILIARD, CE LUME MINUNATĂ și altele.  

Menționam că, aceste activități au fost avizate de către autoritățile guvernamentale de profil, precum și de organele de forță, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul General al Carabinierilor, care urmau să asigure ordinea publică pe toata perioada derulării filmărilor.  

Reieșind din ce menționate, municipalitatea a solicitat Casei de producție “YOUBESC”, care realizează acțiunile de filmare urma să-și planifice activitățile de filmare pe străzile principale doar în zilele de odihnă, pentru a evita disconfortul cetățenilor.  

Având în vedere ca au fost solicitate și alte adrese din capitală pentru aceste acțiuni, pe parcursul a două luni, solicităm conducătorilor auto să se conformeze cerințelor polițiștilor, să manifeste disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.  

Primăria solicită scuze și înțelegere cetățenilor pentru incomoditățile create.