Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Planul de Acţiuni pentru Energie Durabilă al municipiului Chişinău

   2656

Primăria municipiului Chişinău va prezenta, mâine, marţi, 29 ianuarie 2013, Planul de Acţiuni pentru Energie Durabilă (PAED) al municipiului Chişinău. Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Creşterea Eficienţei Energetice în municipiile Chişinău şi Sevastopol în baza experienţei pozitive existente" şi se va desfăşura în incinta Sălii de Conferinţe a Hotelului Regency (str. Sfatul Ţării 17), la ora 10.00.

La eveniment vor participa primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel.

PAED este un document obligatoriu pentru semnatarii Convenţiei Primarilor, la care municipiul Chişinău a aderat în noiembrie 2011. PAED prevede acţiunile ce urmează a fi întreprinse la nivel local pentru reducerea emisiilor de CO2 cu 20% până în anul 2020, faţă de anul de referinţă (2010).

Proiectul este implementat de Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu IDIS „Viitorul", Comitetul Regional de Monitorizare Ecologică din Sevastopol (Ucraina), ICLEI European Secretariat GmbH (Germania) şi Uniunea Municipalităţilor din Regiunea Marmara (Turcia). Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul CIUDAD (Cooperare pentru Dezvoltare Urbană şi Dialog).

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău