Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 300 de coșuri pentru colectarea separată a bateriilor uzate vor fi instalate în capitală

   3160

Primăria municipiului Chișinău informează că până la finele lunii octombrie a.c. vor fi instalate 300 de coșuri la intrările din scările blocurilor de locuințe și alte 15 coșuri în parcurile din capitală pentru colectarea separată a bateriilor și acumulatorilor uzați în cadrul proiectului BATEREC.

Proiectul BATEREC a fost lansat la 11 septembrie, 2015 în scopul educării și conștientizării populației despre colectarea separată a bateriilor și acumulatorilor uzați, inițiat de Primăria capitalei cu sportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone prin Programul polonez de colaborare pentru dezvoltare - Polska Pomoc.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost dat startul campaniei de mediatizare a proiectului și au fost prezentate modelele de coșuri suspendate și stradale pentru colectarea bateriilor și acumulatorilor uzați.

Suma totală a proiectului este de 25 mii de euro, dintre care 20 mii euro reprezintă contribuția Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone și 5 mii euro contribuția Primăriei municipiului Chișinău.

Detalii despre proiectul BATEREC, le puteți găsi pe pagina web www.baterec.md.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău