Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 28 mii de familii cu venituri mici au depus cereri de solicitare a compensaţiilor la căldură pentru sezonul rece 2011-2012

   2214

26 mii 324 de cereri de reconfirmare şi 1966 solicitări noi au depus până în prezent familiile venituri mici din municipiul Chişinău pentru a beneficia de compensaţii din partea municipalităţii la plata facturii la încălzire, pentru achitarea facturii la gazul folosit pentru încălzire şi pentru procurarea de lemne şi cărbune (cetăţenii din suburbii).

Primăria Chişinău atenţionează beneficiarii de compensaţii că cereri în acest sens pot fi depuse şi în continuare, atât că ajutorul se va acorda începând cu luna viitoare de la data aprobării dosarului.

Precizăm că solicitări pentru acordarea de compensaţii din partea municipalităţii pot face familiile cu venituri mai mici de 1450 lei lunar pe membru de familie.  Valoarea compensaţiei este de 40% din costul facturii la agentul termic şi de 250 lei de gospodărie pentru cei care dispun de încălzire autonomă pe bază de gaze naturale, care folosesc lemne şi cărbune pentru încălzire.

În sezonul de încălzire  2010-2011, de compensaţii din partea Primăriei, la plata agentului termic, gazului natural folosit pentru încălzire şi pentru achiziţionarea de lemne şi cărbune au beneficiat peste 37 mii familii. Pentru achitarea compensaţiilor pentru plata agentului termic familiilor nevoiaşe, în sezonul precedent, din bugetul municipal s-au transferat peste  66 milioane lei.

Cetăţenii care au beneficiat de ajutoare sociale anterior depun doar cereri de confirmare, prin care informează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit. Cererile pentru compensaţii la achitarea serviciilor comunale şi consumului de gaze naturale, lemne şi cărbune vor fi depuse la următoarele subdiviziuni:

- Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 - 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;

- Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv;

- Primăriile oraşelor, satelor (comunelor) din componenţa municipiului Chişinău - de la cetăţenii din suburbii.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău