Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pe ruta nr. 122 vor circulă unităţi noi de transport

   3508




Începând cu ziua de astăzi, pe ruta de microbuz nr. 122 vor circula autobuze noi de capacitate sporită de marca Hyundai Aero Cl. Unităţile de transport au fost procurate de SC „Ruta-Prim” SRL, care este şi administratorul respectivei rute de microbuz. 


 


Prezentarea noilor autobuze a avut loc în dimineaţa zilei. Potrivit primarului general, este prima investiţie de acest gen în domeniul transportului public care corespunde regulilor şi standardelor internaţionale. Dorin Chirtoacă a salutat ideea, exprimându-şi convingerea că şi alţi agenţi economici vor merge pe această cale. În opinia edilului şef, prin investiţii private se va reuşi de a îmbunătăţi şi eficientiza activitatea transportului public. 


 


De asemenea, referindu-se la activitatea transportului urban de pasageri, în cadrul şedinţei operative a primăriei, Dorin Chirtoacă a solicitat instalarea în staţii a panourilor informative care să conţină orarul tuturor unităţilor de transport implicate în transportarea pasagerilor.  


 


Conform unei dispoziţii a viceprimarului Nistor Grozavu, autobuzele vor circula conform următorului itinerar: 


 


Tur: str. Alba-Iulia, str. Ion Creangă, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. C. Negruzzi, bd. Iu. Gagarin, bd. Decebal, bd. Dacia; 


 


Retur: bd. Dacia, bd. Decebal, bd. Iu. Gagarin, bd. Negruzzi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Ion Creangă, str. Alba-Iulia. 


 


Taxa pentru călătorie cu autobuzul rutei nr. 122 va fi de 3 lei, în conformitate cu decizia Consiliului municipal Chişinău cu privire la stabilirea tarifelor de călătorie în transportul public în raza municipiului Chişinău.


 


Direcţia Relaţii Publice 


Primăria mun. Chişinău