Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Noi mărturii de maltratare a tinerilor după protestele din 7 aprilie

   2336

Primăria municipiului Chişinău a format, în baza apelurilor rudelor şi mărturiilor persoanelor care au avut de suferit în urma protestelor din 7 aprilie, o bază de date cu 371 de tineri arestaţi şi maltrataţi de către poliţie.


Până la acest moment Primăria a investigat încă 70 de cazuri noi (din 115 cazuri investigate până în prezent) de tortură, tratament inuman şi degradant aplicate de către poliţie tinerilor arestaţi. Printre victime se numără 35 de elevi, dintre care 17 studiază în instituţiile de învăţământ municipale. Elevii care au avut de suferit la comisariatele de poliţie au vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani.


Primaria continuă investigaţiile pentru  acumularea informaţiei relevante cu privire la abuzurile comise de poliţie după data de 7 aprilie 2009. În acelaşi timp, Primăria municipiului Chişinău  este în căutarea de parteneri pentru organizarea unui program de reabilitare a tinerilor maltrataţi de poliţie.


Ne adresăm în continuare persoanelor care au avut de suferit de pe urma abuzurilor poliţiei să apeleze la ajutorul Primăriei municipiului Chişinău pentru acordarea asistenţei medicale şi a asistenţei juridice, dar şi pentru investigarea cazurilor de maltratare şi abuz. Telefoane de contact: 20 15 16, 20 17 07, 22 10 02.