Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipiul Chișinău și Consiliul Județean Neamț au stabilit relații de colaborare

   877

În cadrul „Zilelor Chișinăului la Piatra Neamț”, Municipiului Chișinău a stabilit relații de colaborare cu Județul Neamț, România. Acestea vor contribui la dezvoltarea reciprocă prin cooperarea pe multiple domenii de interes comun, în beneficiul comunităților la nivelul celor două autorități.

Astfel, duminică, 03 septembrie, a.c., de către președintele Consiliul Județean Neamț și Primarul General de Chișinău a fost semnat acordul de cooperare pentru a intensifica relațiile de colaborare și prietenie între cele două entități de peste Prut. La ședința solemnă, au mai participat și reprezentanți ai autorității executive din cadrul municipalității și a consiliului județean.

Ion Ceban a mulțumit din numele locuitorilor Municipiului Chișinău, conducerii Consiliului Județean Neamț, în persoana președintelui Ion Asaftei, pentru deschidere și colaborare.

„Împreună cu mai multe orașe și județe din România, Primăria Chișinău reușește să realizeze proiecte mari în Chișinău, pe domeniile de educație, cultură, sport, tineret, infrastructură, economie etc., activități pe care ne dorim să le dezvoltăm și să le aprofundăm”, a conchis edilul Capitalei.

E de menționat că al doilea an consecutiv, Primăria Chișinău organizează „Zilele Chișinăului la Piatra Neamț”, în scopul promovării patrimoniului cultural. Primarul General alături de reprezentanți ai Primăriei Chișinău, a participat la evenimente cultural-artistice, vernisarea expozițiilor și lansări de carte.

Atmosfera de sărbătoare, timp de 2 zile, în Piața Libertății din Piatra Neamț a fost susținută de concertele extraordinare organizate cu participarea artiștilor consacrai din Republica Moldova: Orchestra Municipală „Camerata Chișinău”, soliști: Natalia Tanasiciuc, Igor Țurcanu și Igor Podgoreanu, Vitalie Advahov și Cătălin Advahov, precum și programul muzical prezentat de ,,Lupii lui Calancea”.