Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea concretizează în continuare lista construcţiilor neautorizate

   2416

În municipiul Chişinău la ora actuală sunt  367 de construcţii neautorizate, a afirmat în cadrul şedinţei operative de astăzi la primărie şeful Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii,  Gheorghe Raileanu. Cu o săptămână în urmă la o şedinţă similară pretorii sectoarelor din Chisinău au afirmat că doar 290 de construcţii au acest statut.

Astfel în sectorul Centru au fost identificate 90 de construcţii neautorizate, sectorul Buiucani - 82, Rîşcani - 84, Botanica - 67, Ciocana - 44. Deşi au fost întocmite 213 procese-verbale, iar 40 de construcţii - demolate, Gheorghe Raileanu s-a arătat nemulţumit de „lupta cu construcţiile neautorizate".

Fiind învinuit că respectarea prea strictă a cerinţelor legii în ceea ce priveşte autorizarea construcţiilor va speria investitorii, care contribuie în ultimă instanţă la bunăstarea municipalităţii, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a afirmat că trebuie să respectăm drepturile investitorilor, dar  şi pe cele ale orăşenilor. „Dar metoda trebuie să fie de comunicare cu cetăţenii şi nu de ignorare a lor, autorităţile locale delimitând clar competenţele în care pot activa oamenii." 

În cadrul aceleiaşi şedinţe edilul capitalei a cerut să fie făcute publice rezultatele anchetei de serviciu vizavi de producerea accidentului tragic din strada Columna, 86, în care un copil şi-a pierdut viaţa din cauza unei construcţii neautorizate. Pretorul interimar al sectorului Rîşcani, Reghina Apostolov, a declarat că deocamdată nu a fost stabilit vreun funcţionar public, vinovat de producerea cazului.

         Direcţia Relaţii Publice a                          10.09 .2007

        Primăriei mun. Chişinău