Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ministerul Culturii solicită Primăriei Chişinău alocarea surselor financiare pentru organizarea unui festival

   1872

Ministerul Culturii a adresat o solicitare autorităţilor publice locale ale municipiului Chişinău, prin care cere alocarea surselor financiare pentru organizarea festivalului „Invită Maria Bieşu”. După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie Lucia Culev, director al Direcţiei Cultură a Consiliului municipal Chişinău, anterior o altă solicitare privind alocare sumei de 150 mii lei pentru organizarea aceleiaşi acţiuni culturale a parvenit din partea Uniunii Muzicienilor, semnată de vicepreşedintele Parascovia Berghie, deşi erau indicate alte rechizite bancare. 
Lucia Culev a menţionat că municipalitatea va susţine acest festival de avengură şi va conlucra direct cu organizatorii.


 


În context, primarul general a subliniat că este vorba de 2 conturi diferite ale Ministerului Culturii şi  Uniunii Muzicienilor pentru desfăşurarea acţiunii. Dorin Chirtoacă şi-a expus nedumerirea de faptul că Ministerul Culturii cere bani de la organele administraţiei publice locale ale capitalei, de vreme ce executivul are propriul buget, declarând că va atenţiona Guvernul Republicii Moldova în legătură cu acest demers. 
În anii precedenţi, Primăria Chişinău aloca pentru organizarea festivalului câte 50 - 60 mii lei, care erau transferaţi direct Uniunii Muzicienilor. În acest an, municipalitatea examinează posibilitatea alocării a 150 mii lei pentru susţinerea acţiunii iniţiate de Maria Bieşu.
Bugetul festivalului internaţional „Invită Maria Bieşu”, care se fa desfăşura în perioada 20 – 28 septembrie a.c., aflat la cea de-a 16-a ediţie, este de 1 mln. lei. 


 


Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=SIdiZauu2uI


 


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău