Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Măsuri suplimentare în problema animalelor fără stăpân

   3465

Primăria municipiului Chişinău va intensifica măsurile privind respectarea regulilor de întreţinere a pisicilor, a câinilor de rasă şi a animalelor vagabonde din capitală. O dispoziţie în acest sens a semnat viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu.

În urma multiplelor adresări ale cetăţenilor privind atacurile agresive din partea maidanezilor, precum şi reieşind din tendinţa de creştere excesivă a numărului animalelor fără stăpân, adimnistraţia capitalei va întrerpinde un set de măsuri pentru redresarea situaţiei.  

Astfel, serviciile municipale de profil vor asigura evidenţa şi respectarea regulilor de întreţinere a câinilor, inclusiv în preajma şantierelor de construcţie, a cooperativelor de garaje, a depozitelor etc. De asemenea, animalele de rasă vor fi înregistrate, cu eliberearea certficatelor. În conformitate cu rezultatele obţinute va fi asigurată, după caz, vaccinarea, sterilizarea şi eutanasierea câinilor.

Până la finele anului curent, în fiecare sector al capitalei va fi amenajat câte un teren pentru plimbarea câinilor de rasă. În acelaşi timp, municipalitatea urmează să stabilească cuantumul taxei locale de întreţinere a acestor animale.

În caz de nerespectare a regulilor de întreţinere a câinilor şi pisicilor de rasă -plimbarea câinilor fără botniţă, zgardă, muşcături, poluarea mediului cu mase fecale etc., stăpânii patrupedelor vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare.

 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău