Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Maestrul Eugen Doga a fost felicitat de Primarul General, cu prilejul celei de-a 85-ea aniversări

   1413

Primarul General, Ion Ceban, l-a felicitat astăzi pe maestrul Eugen Doga, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, unul din autorii Imnului Orașului Chișinău,  cu prilejul celei de-a 85-ea aniversări. La eveniment au mai participat: viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, șefa Direcției Cultură, Valentina Volontir, muzicienii Vasile și Vitalie Advahov etc.

Edilul capitalei i-a urat omagiatului multă sănătate, multă inspirație și să aibă parte de admirație în continuare, pentru adevăratul tezaur muzical pe care l-a oferit publicului meloman.

Ion Ceban a mai ținut să menționeze că municipalitatea va continua să fie la înălțime în contextul valorificării creației lui Eugen Doga, chiar dacă situația din prezent este un pic mai tristă.

Compozitorul a primit de ziua sa din partea Primăriei buchete de flori, dar și un cadou, bine apreciat de omagiat.

În municipiul Chișinău, anul 2022 este declarat Anul Cultural Eugen Doga, astfel că în capitală urmează a fi realizate proiectele începute împreună cu maestrul.

Eugen Doga este un compozitor de talie universală. A scris muzică pentru circa 200 de filme; romanţe, cantate, piese instrumentale, simfonii, cântece de estradă etc. Celebra compoziţie din filmul „Tandra şi gingaşa mea fiară" este supranumită cel mai frumos vals de iubire al secolului al XX-lea".

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra, raionul Râbniţa.

Strada pietonală din centrul capitalei și o şcoală municipală de muzică poartă numele maestrului. Din 2007, Eugen Doga este Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău.