Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii 28 august - 03 septembrie 2023

   884

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 28 august - 3 septembrie 2023, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale, inclusiv asfaltarea a peste 2200 m² de carosabil și reabilitarea acceselor către instituțiile educaționale.

În total, pe parcursul anului curent au fost supuse reparațiilor complexe, cu reabilitarea trotuarelor și învelișului asfaltic pe carosabil, 34 de drumuri de acces către școli și grădinițe, iar la alte peste 70 de accese au fost executate lucrări de plombare și lichidare a situațiilor de avariere.

Pe bd. Mircea cel Bătrân, pe tronsonul str. Alecu Russo - str. Petru Zadnipru, au fost amenajate racordările cu străzile adiacente.

În același timp, pe mai multe străzi din capitală au fost lichidate situațiile de avariere, prin plombări cu asfalt fierbinte sau suprimat, iar pe str. Socoleni, pe segmentul Calea Orheiului – str. Ceucari, au continuat lucrările de reabilitare a trotuarelor.

Totodată, în comuna Bubuieci și orașul Codru s-au desfășurat lucrări de amenajare a stațiilor de așteptare și lucrări de terasament pentru locul de întoarcere a autobuzelor, pentru noile rute de transport public care vor deservi locuitorii suburbiilor începând cu luna curentă.

În perioada de referință au fost executate și lucrări de întreținere a canalizării pluviale, fiind curățate, spălate, reparate gurile de captare a apelor.

Pe parcursul nopții trecute, drumari au intervenit la curățarea și desfundarea canalizării pluviale toate zonele cu risc sporit de inundații.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, în orașul Chișinău, cât și în suburbii, au continuat lucrările de înnoire a marcajul rutier la trecerile pentru pietoni, dar și cel de separare a benzilor și de orientare, pe o suprafață totală de peste 3500 m². De asemenea, au fost reparate peste 50 de indicatoare rutiere.

În paralel, pe str. Kiev au fost executate lucrări de aplicare a tratamentului bituminos Slurry Seal.

Intervențiile la drumuri au continuat și pe proiectele de reparație capitală a străzilor 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun, dar și pe podul rutier de pe str. Mihai Viteazul.