Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 08-14 aprilie 2024

   302

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 08 - 14 aprilie 2024, drumarii din capitală au continuat lucrările de plombare cu asfalt fierbinte a deteriorărilor de pe partea carosabilă, pe arterele principale din orașul Chișinău.

Astfel, în perioada de referință a fost asfaltată o suprafață totală de circa 5600 m²,  în toate sectoarele orașului, iar alți peste 5500 m² de carosabil au fost frezați, pregătindu-se pentru asfaltare în săptămâna curentă.

În același timp, s-a lucrat la reparația rosturilor pe podul din or. Sângera, la amenajarea în pietriș a acostamentului pe strada Drumul Băcioiului, dar și la reabilitarea trotuarului tehnic pe strada Valea Trandafirilor.

Pe str. Colina Pușkin, în preajma scuarului amenajat de Primăria Chișinău, au fost montate borduri și amenajat pietriș la partea carosabilă, iar pe str. Nicolae Costin au fost coborâte bordurile la cota drumului.

De asemenea, au continuat lucrările de întreținere a canalizării pluviale, prin curățare, pompare a nămolului și spălare, dar și de reparație a circa 50 de elemente ale sistemului pluvial, fiind înlocuite grilajele, capacele din fontă, la fântânile de vizitare, ridicate la cota drumului sau betonate.

În paralel, au fost desfășurate lucrări de salubrizare a străzilor principale și secundare din oraș, fiind efectuate 28 de curse de evacuare a gunoiului.

Pe podurile rutiere de pe str. Ismail și din or. Sângera, a fost spălat parapetul de protecție, pe o lungime totală de peste 550 metri lineari.

În săptămâna precedentă a fost executate și lucrări de înnoire a marcajului rutier, atât în aliniament stradal și de orientare, cât și la treceri de pietoni.

La fel, au fost reparate peste 60 de indicatoare rutiere în toate sectoarele orașului. De rând cu lucrările de întreținere, executate de Regia „Exdrupo”, pe str. Petricani, pe tronsonul cuprins între străzile Mihai Viteazul și Calea Orheiului (Visterniceni), au fot inițiate lucrările de aplicare a tratamentului bituminos de tip Slurry Seal. Lucrările sunt realizate de către o companie specializată, contractată de Direcția Generală Mobilitate Urbană (DGMU), în urma desfășurării procedurii de achiziție publică.

Tot de către agenți economici contractați de DGMU, sunt desfășurate lucrări de reparație capitală a podului din str. Mihai Viteazul și lucrări de reabilitare a trotuarelor de pe bd. Renașterii Naționale și bd. Decebal.