Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate în perioada: 30 octombrie - 5 noiembrie 2023

   1129

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute (30 octombrie – 5 noiembrie 2023), drumarii din capitală au realizat un șir de lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice din oraș.

Astfel, au fost executate lucrări de lichidare a situațiilor de avariere pe o suprafață totală de circa 1.600m² de carosabil, iar alte suprafețe au fost pregătite pentru asfaltare în săptămâna curentă. Intervențiile drumarilor au vizat căile de acces în curțile blocurilor de locuințe și către instituții de învățământ, cele pe care se deplasează transportul public municipal, dar și alte drumuri publice, precum și amenajarea unor trotuare pietonale în sectoarele orașului.

O atenție sporită a fost acordată lucrărilor de salubrizare și spălare a carosabilului străzilor, pasajelor subterane și stațiilor de așteptare a transportului public, dar și curățării canalizării pluviale, după ploile de săptămâna trecută.

Astfel, circa 2150 guri de captare a apelor pluviale au fost curățate de nămol, frunze și gunoaie, iar alte 25 de elemente (fântâni, grilaje, capace) au fost reparate.  

Pentru asigurarea condițiilor de securitate la trafic, continuă lucrările de înnoire a marcajului rutier la trecerile pentru pietoni și în stațiile de așteptare, astfel de acțiuni fiind realizate pe o suprafață totală de peste 530m², iar 50 de indicatoare rutiere au fost supuse lucrărilor de reparație sau mentenanță.  

În cadrul proiectelor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, pe podul din str. Mihai Viteazul au fost executate lucrări de betonare a consolei grinzii marginale și a zonei trotuarelor la deschiderile 1-2 și 2-3, iar pe str. 31 August 1989 au continuat lucrările de amenajare a gazonului. Tot aici au fost finalizate lucrările de aplicare a marcajului rutier pe zonele adiacente străzii.