Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate în perioada: 30.01-05.02.2023

   1372

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 30 ianuarie – 05 februarie 2023, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit în sectoarele orașului și în suburbii, la lichidarea situațiilor de avariere pe carosabil, cu utilizarea betonului asfaltic rece și suprimat.

Pe bd. Dacia, în zona orășelului Aeroport, s-a lucrat la amenajarea acostamentului, fiind așternută și compactată o cantitate de 453 tone de pietriș, iar în orașul Vatra a fost amenajată în beton asfaltic suprimat stația terminus a rutei de autobuz nr. 16.

Totodată, s-a lucrat la reparația și curățarea sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 274 elemente ale canalizării pluviale.

Pe parcursul săptămânii trecute au continuat lucrările de salubrizare manuală a străzilor, a pasajelor subterane și a stațiilor de așteptare a transportului public.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate la trafic, pe mai multe străzi din capitală au fost instalate 34 indicatoare rutiere noi, iar alte 92 de obiective au fost supuse lucrărilor de mentenanță.

În aceeași perioadă, au fost întreprinse acțiuni de monitorizare a stării drumurilor publice, prin curățarea depunerilor de zăpadă în zona podurilor și pasajelor subterane și împrăștierea materialului antiderapant la necesitate, asigurând circulația rutieră pe toate străzile din municipiu Chișinău.  În procesul tehnologic au fost utilizate circa 700 tone de material antiderapant.