Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate în perioada: 07 - 13 noiembrie 2022

   249

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, 07-13 noiembrie, au fost executate lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere în sectoarele orașului: asfaltare, frezarea carosabilului, plombări de carosabil și reparația canalizării pluviale.

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo" a îndeplinit lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de 5,2 mii m², iar peste 4 mii m² au fost frezați, pregătindu-se pentru aplicarea asfaltului în săptămâna curentă.

Cel mai mult s-a asfaltat pe str. Ion Neculce, 3,7 mii m² de carosabil. Pe alt tronson de stradă sunt înlocuite bordurile la trotuare.

Pe strada Meșterul Manole au fost frezate denivelările pe banda de deplasare a transportului public, pe o suprafață totală de 3,6 mii m².

Pe strada Socoleni continuă amenajarea trotuarelor, iar pe str. Dumitru Râșcanu și str. Acad. Andrei Saharov s-au făcut pregătiri pentru așternerea stratului de egalizare pe carosabil.

Alte lucrări de întreținere s-au făcut pe străzile: Alecu Russo, Ginta Latină, Valea Crucii, Drumul Băcioiului, bd. Renașterii Naționale etc.

În perioada de referință s-a lucrat și la reparația sistemului pluvial, fiind renovate 82 de elemente ale canalizării pluviale, în timp ce 470 de receptoare a apelor au fost curățate sau spălate. De menționat că, în această perioadă se acordă o atenție sporită lucrărilor de pregătire a canalizării pluviale pentru sezonul rece, pentru a spori capacitatea acesteia de a preluare a apelor, provenite din precipitațiile specifice sezonului, mai ales că acestea vor fi însoțite de reziduuri de material antiderapant.

În același timp, a fost aplicat marcaj rutier transversal și longitudinal pe bd Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. Dacia, str. Sarmizegetusa și str. Pușkin, peste 1,2 mii m².

Pe teritoriul capitalei sunt în derulare și alte proiecte de reparație a infrastructurii rutiere, care sunt realizate de antreprenori contractați de către Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație.

Astfel, pe bd Dacia, pe tronsonul bd. Decebal - Valea Trandafirilor, se lucrează la reabilitarea carosabilului pe centurile de deplasare a transportului public, dar și la amenajarea zonei pietonale, a parcărilor stradale și a iluminatului public.

Pe str. Burebista se lucrează în cadrul proiectului de  reparație a acceselor către curțile de bloc din sectorul Botanica.

Tot în sectorul Botanica au loc lucrări de amenajare a acceselor către instituții de învățământ. Proiectul dat include toate sectoarele orașului.

În sectorul Centru, în zona Centrul istoric, au început lucrările de reabilitare a trotuarelor.

Pe str. Mihai Viteazul continuă lucrările de fortificare a coloanelor podului rutier.

Pe străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor, carosabilului și iluminatului public, în cadrul proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău", finanțat de BERD și BEI.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Citeste cu voce textul selectat WAY Linkuri WAY