Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video)

   951

Primăria Municipiului Chișinău a creat o pagină web unde cetățenii pot găsi informații privind dezvoltarea politicilor și strategiilor locale, documente care definesc viziunea de lungă durată a orașului, având ca scop abordarea problemelor și nevoilor cu care se confruntă comunitatea.

Astfel, pe ste-ul http//:www.viitorul.chisinau.md persoanele interesate pot accesa strategii, planuri de dezvoltare, proiecte, scheme, concepte, regulamente, precum și harta investițională a Municipiului Chișinău, unica unitate administrativă cu o viziune complexă de dezvoltare de lungă durată până în anii 2025, 2030, 2035, pe domenii social-economice.

Documentele au fost elaborate în ultimii ani de specialiștii municipali, împreună cu experți externi și consultate în cadrul dezbaterilor publice, iar propunerile recepționate au fost analizate și luate în considerare. În cadrul conferinței de presă privind lansarea paginii web,

Primarul General, Ion Ceban,a declarat că autoritatea publică locală știe exact de ce are nevoie orașul Chișinău, precum și planurile de dezvoltare a capitalei în viitor.

„Prin accesul la informațiile de interes public, care sunt plasate pe pagina web de Primăria Municipiului Chișinău, cetățenii pot avea o mai bună înțelegere a modului în care sunt dezvoltate politicile și strategiile locale”, a menționat edilul capitalei.

Accesând pagina web http//:www.viitorul.chisinau.md puteți găsi:

  • - Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă;
  • - Harta investițională a Municipiului Chișinău;
  • - Procesul de elaborare a Planului Mobilitate Urbană Durabilă;
  • - Strategia de dezvoltare durabilă a Capitalei: „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică a municipiului Chișinău”;
  • - Strategia de dezvoltare a Turismului 2022-2026;
  • - Strategia de Tineret;
  • - Planul local anticorupție 2022-2025;
  • - Strategia „Chișinău – Oraș Inteligent”;

În prezent, este elaborată versiunea site-ului în limba rusă și engleză.