Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea rutei turistice nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”

   283

Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea rutei turistice nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”!

Începând cu data de 20 aprilie 2024, în fiecare zi de weekend, doritorii de a ne cunoaște orașul și istoria sa, sunt invitați într-o nouă incursiune captivantă prin inima capitalei.

Noul traseu include următoarele obiective: Teatrul Național „Mihai Eminescu" Sala cu Orgă, Gara Feroviară, Monumentul „Trenul Durerii”, Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”, Strada București, Casa lui Alexandru Plămădeală, Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile care pot fi descoperite de la bordul #TroleibuzuluiTuristic .

Cu aproximativ 40 de obiective și locații, îți garantăm că fiecare moment va fi plin de surprize și învățăminte despre istoria și cultura Chișinăului.

În plus, pe parcursul călătoriei, în troleibuz vor fi difuzate compilații muzicale remarcabile, care includ piese ale artiștilor autohtoni.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii de până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

  • rută: ora 12:00 (audioghid în l. rusă)
  • rută: ora 14:00 (audioghid în l. engleză)
  • rută: ora 16:00 (audioghid în l. română)  

Startul – Porțile Sfinte (Arcul de Triumf). Finalul - Centrul de Informare Turistică.

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie 30 de lei.

Amintim că Troleibuzul Turistic „Chișinău Sightseeing” este un proiect dedicat sărbătoririi a 585 ani de la prima atestare documentară a localității Chișinău (anul 1436), care circulă pe străzile capitalei în fiecare weekend, începând cu 1 august 2021 și are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău.

Astfel, locuitorii și oaspeții capitalei sunt îndemnați să cunoască și să descopere istoria orașului, istoria străzilor și biografiile personalităților importante, care au marcat evoluția neamului nostru.

Troleibuzul circulă doar în zilele de weekend!