Lansarea oficială a Proiectului CITYWALK 2.0, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnațional pentru regiunea Dunării 2021-2027

   573

Primăria Municipiului Chișinău informează că a fost lansat oficial Proiectul CITYWALK 2.0, finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Transnațional pentru regiunea Dunării 2021-2027.

În baza deciziei aprobate de către Consiliul Municipal Chișinău pentru acceptarea finanțării, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare a devenit oficial partenerul proiectului, alături de alți 13 parteneri și 8 parteneri asociați, din 11 țări ai regiunii bazinului Dunării.

Astfel, în perioada 13 - 14 martie, curent, la sediul partenerului din Austria reprezentat de Universitatea de Tehnologie din Viena (TU Wien),
membrii echipei din Chișinău participă la evenimentul de lansare a Proiectului CITYWALK 2.0. Tot aici sunt planificate acțiunilor viitoare care vor fi desfășurate în cadrul proiectului. 

Pe parcursul celor două zile sunt organizate workshop-uri interactive de planificare a activităților și acțiunilor proiectului.

Participanții au oportunitatea să afle mai multe despre fiecare partener al acestui proiect, precum și să se familiarizeze în detaliu cu cele mai bune practici legate de CITYWALK.

Proiectul CITYWALK 2.0 va fi implementat de consorțiul de parteneri pe o durată de 30 de luni, până la jumătatea anului 2026. 

Scopul enunțat al Proiectului constă în îmbunătățirea condițiilor de mobilitate în orașele partenere prin utilizarea instrumentelor științifice de suport dezvoltate în consorțiu. 

La Chișinău va fi dezvoltat în mod participativ un plan de acțiuni și implementat un proiect pilot de reamenajare a unei străzi.